Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Eurofighter

.

Τα πρώτα Eurofighter τα σχεδίασε ο Άργος, ο σχεδιαστής τού αστρόπλοιου «Αργώ» τής Αργοναυτικής εκστρατείας, στο ελεύθερο χρόνο του. Τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν ως υποστηρικτικά στην Αργοναυτική εκστρατεία και αργότερα στον Τρωικό πόλεμο.
Τα αεροπλάνα αυτά δεν παίζονταν, γιατί είχαν μεγάλη δύναμη πυρός και επειδή οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πολύ οικολόγοι, ο Άργος τα είχε φτιάξει να καίνε τζατζίκι για καύσιμο.
Αργότερα, όταν οι Σπαρτιάτες ανέπτυξαν τις φάλαγγες, χρησιμοποιούσαν τα Eurofighter όλο και λιγότερο. Στο τέλος, ο Μέγας Αλέξανδρος επινόησε την σάρισα - ξέρετε, εκείνα τα μακριά δόρατα που τα κουβάλαγαν πέντε πέντε οι άντρες του και κανείς δεν μπορούσε να τους πλησιάσει, ούτε ελέφαντες ούτε τανκς - οπότε τι να τα κάνει τα αεροπλάνα; Στηρίχθηκε αποκλειστικά στις χερσαίες δυνάμεις και τα αεροπλάνα τα απέσυρε τελείως από το στράτευμα.

Φίλοι μου, δεν θα είμαστε εμείς που θα πούμε αν έκανε καλά ή όχι ο Μέγας Αλέξανδρος για αυτή την απόφαση - ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τον Μέγα Αλέξανδρο; - αλλά ίσως αν είχε αποφασίσει αλλιώς, να είχε εξελιχθεί διαφορετικά η ιστορία, πάντως πριν ξεκινήσει την μεγάλη του εκστρατεία στην Ανατολή είπε: «Δεν θα τα ‘χουμε εμείς, δεν θα τα ‘χουνε ούτε οι άλλοι». Προνοητικός ο Μεγαλέξανρος!
Πήρε λοιπόν μαζί του τα σχέδια τού Eurofighter για να μην τα κλέψουν τίποτα λαμόγια.

Ξεχάστηκε λοιπόν αυτό το όπλο, Συνέλληνες, για τους επόμενους 23 αιώνες.

Πριν μερικά χρόνια έσκαβαν οι Γερμανοί στην έρημο τής Τάκλα-Μακάν. Πονηροί οι Γερμανοί: ήξεραν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κρύψει πολλά μυστικά του στην έρημο και σκέφτηκαν «και ένα να βρούμε, ρε παιδιά, πάλι θα είμαστε οι πρώτοι!». Έστειλαν λοιπόν Αρχαιολόγους για ανασκαφές και μια μέρα βρήκαν ένα κουτί με κάτι σχέδια μέσα.
«Ωπ», λένε, αμέσως κατάλαβαν ότι ήταν κάτι σπουδαίο. Τα στέλνουν στη Γερμανία, τα μελετούν οι καλύτεροι μηχανικοί τους, οι σχεδιαστές - ξέρετε αυτούς τους μεγάαααλους Γερμανούς επιστήμονες - και άκρη δεν βγάζανε.
«Να δεις που αυτό είναι σχέδιο αεροπλάνου», λέει ένας. «Τι αεροπλάνο, ρε παιδί μου», τού λένε οι άλλοι, «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο αεροπλάνο».

«Τι να κάνουμε; Θα ρίξουμε», σου λένε «τα μούτρα μας και θα ρωτήσουμε τους άλλους Ευρωπαίους, τους Συμμάχους μας». Ρωτάνε πρώτα τους Ιταλούς - επειδή κάνουν καλό ντιζάιν -, τα κοιτάνε, τίποτα οι Ιταλοί. Ρωτάνε μετά τους Ισπανούς, «νο κομπρέντο», οι Ισπανοί! Ε, δεν τους έμενε τίποτ’ άλλο, ρωτάνε και οι τρεις μαζί τους Άγγλους. Καμώνονταν οι Άγγλοι ότι καταλάβαιναν, κοίταζαν τα σχέδια μία από την καλή, μία από την ανάποδη - «yes, yes», λέγανε -, όταν ερχόταν όμως η ώρα να απαντήσουν τι λέγανε τα σχέδια, μόκο!

«Τι θα κάνουμε τώρα ρε παιδιά;», ρωτάνε οι Γερμανοί, «άδικα θα πάνε τέτοια σχέδια;»
«Να ρωτήσουμε τον Καραθεοδωρή», ρίχνουνε την ιδέα οι Άγγλοι. Ξέρανε ποιος πραγματικά αξίζει, οι Άγγλοι.
Τηλεφωνάνε στον Καραθεοδωρή, «σε παρακαλούμε», τού λένε, «σε παρακαλούμε πολύ, έχουμε βρει στην έρημο τής Τάκλα-Μακάν κάτι σχέδια - των Αρχαίων Ελλήνων πρέπει να είναι - και τα μελετάμε. Έχουμε κάνει κονσόρτσιουμ εδώ πέρα, Γερμανοί, Άγγλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, η αφρόκρεμα τής Ευρώπης και τίποτε δεν καταλαβαίνουμε.
Σώσε μας Καραθεοδωρή, γιατί θα γίνουμε ρεζίλι!»

Γελάει ο Καραθεοδωρή, «τι νομίζατε ρε παιδιά, ο καθένας μπορεί να αποκρυπτογραφεί τα σχέδια των Αρχαίων Ελλήνων;», τους λέει.
«Θα σας βοηθούσα, αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο. Με κυνηγάει συνέχεια ο Άινστάιν για να τού εξηγώ την θεωρία τής Σχετικότητας.»
«Δεν τα πιάνει τα γράμματα. Σαν να τού κάνω ιδιαίτερα μαθήματα», είπε ο Καραθεοδωρή για τον Άινστάιν.
«Και εμείς τι θα απογίνουμε τώρα;», αναρωτιούνται οι Άγγλοι που στο αναμεταξύ είχαν γλυκαθεί με τα σχέδια.
«’Ντάξει ρε παιδιά, μην κάνετε έτσι», προσπάθησε να τους συνδράμει ο Καραθεοδωρή. «Θα σάς στείλω εγώ στον Πούτιν, στο ξανθό γένος, που έχουν αναπτύξει τα δικά τους αεροπλάνα που μοιάζουν με των Αρχαίων Ελλήνων.»

Τι να κάνουν οι άλλοι, ρίχνουνε όλοι μαζί τα μούτρα τους, τηλεφωνάνε στον Πούτιν.
Ο Πούτιν όμως είναι γάτα με πέταλα. Όχι πουτινιές στον Πούτιν, έτσι;
«Εγώ θα σας μεταγράψω τα σχέδια», απάντησε, «ώστε να τα διαβάζετε, αλλά εσείς από εδώ και πέρα θα αγοράζετε από εμένα φυσικό αέριο, από την Αρκούδα».
Δεν μπορούσαν να φέρουν αντίρρηση οι Ευρωπαίοι, συμφώνησαν. Δίνουν τα σχέδια που είχαν βρει στην Τάκλα-Μακάν, τα κοιτάνε οι επιστήμονες τού Πούτιν, «σαν τα δικά μας Suhoi μοιάζουν αυτά», λένε.
Τους πήρε λίγες ημέρες για να κάνουν την μεταγραφή των σχεδίων και τα παραδώσανε. Δεν πιάνεται όμως κορόιδο ο Πούτιν. Για να είναι σίγουρος, έβγαλε απ’ τα σχέδια τον κινητήρα που έκαιγε τζατζίκι και τον αντικατέστησε με άλλον που καίει φυσικό αέριο.
«Τώρα θα μ’ έχετε ανάγκη, πουλάκια μου», χαμογελούσε από μέσα του. Έπεσαν και οι υπογραφές, τελείωσε το θέμα!...

Κατασκεύασαν λοιπόν οι Ευρωπαίοι το καινούργιο Eurofighter και τώρα μάς πουλάνε 80000000 ευρώ το κομμάτι. Και εμείς πάμε και τ’ αγοράζουμε - τα δικά μας Eurofighter...
Αντί τουλάχιστον να αγοράζαμε τα Suhoi, Συνέλληνές μου!...



Αν η παρούσα ανάρτηση σάς φαίνεται UFO, δίκιο έχετε. Ανατρέξτε στην υποσημείωση τής προηγούμενης ανάρτησης.

.

6 σχόλια:

Αόρατη Μελάνη είπε...

Πώς δεν τους τσάκωσε τους Γερμανούς ο Ιντιάνα Τζόουνς εκεί που σκάβανε στην έρημο?

Βλέπω κενά στο πόνημα! Τεκμήρια, κύριε!, τεκμήρια!

Idom είπε...

Ο Ιντιάνα Τζόουνς δεν υπήρξε ποτέ πραγματικά φιλέλληνας...

Το Eurofighter έχει συμπληρωματικές πτέρυγες σε σχήμα Λ (λάμδα). Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται;

Idom

Αόρατη Μελάνη είπε...

Υποκλίνομαι μπροστά στο αδιάσειστο αυτό τεκμήριο!

Αόρατη Μελάνη είπε...

...αλλά για τον Ίντυ πού στηρίζετε την άποψή σας κύριε δόκτορα?

Idom είπε...

@ Αόρατη Μελάνη!

???? ;;;;;

Έχεις δει ποτέ ταινία τού Ιντιάνα Τζόουνς γυρισμένη στην Ελλάδα;;;?

Idom

Αόρατη Μελάνη είπε...

σωστά! ενώ ο Τζέμις (sic) Μποντ, τι Μετέωρα, τι Κέρκυρα, έτσι; συνέβαλε στην αύξηση του τουρισμού μας!