Σάββατο 17 Ιουλίου 2010



Παρακαλώ επισκεφτείτε:

http://www.takepart.com/zero

...

και υπογράψτε!

Idom

2 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Γιατί έχω την υποψία ότι στο λινκ που μας στέλνετε οι "αναλυτές" ασχολούνται κατά βάση με τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας και (μελλοντικά) του Ιράν, ενώ δε λένε κουβέντα για αυτά των "καλών" (ενώ οι "καλοί" είναι οι μόνοι που τα έχουν χρησιμοποιήσει στ' αλήθεια). Γιατί η ιστορία αυτή χρηματοδοτείται από το World Security Institute που είναι "ανεξάρτητο" (από ποιον;) think tank; Τους ξέρατε κι από χτες αυτούς του τύπους εσείς, διότι εμένα μου μοιάζουν πιο πολύ κατεστημένο παρά ανησυχούντες πολίτες.

Όλα αυτά πριν υπογράψουμε οτιδήποτε...

Όχι ότι δεν είναι καλή ιδέα να μην υπάρχουν πυρηνικά όπλα, αλλά η τεχνολογία των "ειρηνικών" αντιδραστήρων μήπως είναι διαφορετική; Τι λέει επ' αυτού το think tank σας;

Idom είπε...

Περαστικέ γεια χαρά!

ΔΕΝ έχεις δίκιο!
Το κείμενο είναι το εξής:

" WE, THE UNDERSIGNED, believe that to protect our children, our grandchildren and our civilization from the threat of nuclear catastrophe, we must eliminate all nuclear weapons globally. We therefore commit to working for a legally binding verifiable agreement, including all nations, to eliminate nuclear weapons by a date certain."

Όπως βλέπεις αφορά ΟΛΑ τα πυρηνικά και τους πυρηνικοκρατούντες.

Φυσικά και είναι προφανές ότι οι "μεγάλοι" τώρα πια δεν θέλουν τα πυρηνικά γιατί:
α) όσο να 'ναι κινδυνεύουν αυτοί και οι σύμμαχοί τους
β) έχουν τρελή υπεροπλία στα συμβατικά όπλα νέων γενεών.

Αλλά ακόμα και έτσι, ΝΑΙ, προτιμώ έναν κόσμο που διάφοροι μικροί, τοπικοί δικτατορίσκοι ΔΕΝ θα έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο.
Το ότι οι μεγάλοι άνετα γ... και δέρνουν ούτως ή άλλως, είναι δεδομένο.

Όσο για την ειρηνική χρήση τής πυρηνικής ενέργειας είμαι αναφανδόν κατά. Αλλά η συγκεκριμένη συλλογή υπογραφών αφορά τα όπλα. Δεν βλέπω ψόγο.

Idom