Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Καλωσόρισμα!

Αγαπητές όλες, αγαπητοί όλοι!

Για αρχή, να σας πω ότι έφτιαξα αυτό το ιστολόγιο κατά λάθος. Ήθελα να έχω έναν λογαριασμό για να μπορώ να αφήνω επώνυμα ( = επισήμως ψευδώνυμα) σχόλια σε άλλα ιστολόγια. Δεν ήξερα, δεν ρώτησα, πάτησα κάποια λάθος "κουμπάκια" και - ω θαύμα! - δημιουργήθηκε το ιστολόγιο.

Μην νομίζετε ότι κάνω τον δύσκολο. Ήταν εντός τού πενταετούς πλάνου να ανοίξω ιστολόγιο. Είχα σκεφτεί διάφορα θέματα προς ανάλυση και έχω και τις κατάλληλες φαντασιώσεις για την επιτυχία του (π.χ., ο εκάστοτε Μπους ρωτάει την εκάστοτε Ράις, "βρε Κόντυ, τι θα γράψει ο Idom στο blog του, αν κάνουμε πάλι μ...;").
Ε, οπότε μια πού τά'φερε η τύχη και είναι Αύγουστος - μήνας ημιαργίας - ξεκινώ νωρίτερα!

Θα προσπαθήσω να είμαι ανεκτός!

Τους φίλους drakator και Πόλυ Χατζημανωλάκη που έσπευσαν να προσέλθουν πριν καν τα εγκαίνια, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα!

Idom

7 σχόλια:

Αόρατη Μελάνη είπε...

"Για αρχή, να σας πω ότι έφτιαξα αυτό το ιστολόγιο κατά λάθος."

Τώρα το πιστέψαμε... απλώς ζήλεψες τη δόξα μου!

Και εκμεταλλεύτηκες τις τεχνικές μου γνώσεις, άθλιε εκμεταλλευτή! Γι' αυτό λοιπόν μου κουβαλιόσουν εδώ και φτιάχναμε μαζί ιστοσελίδες! Για να μου πάρεις την τέχνη!

Τι θα ήσουν χωρίς εμένα βρε; Ένα τίποτα! Ένα ρεμάλι! Σούπα χωρίς αλάτι, κλώσσα χωρίς αυγά, ιστολόγος χωρίς ιστολόγιο! (εγώ πάλι, χωρίς εσένα, τι θα ήμουν άραγε; δεν θα είχα σε ποιον να γρινιάζω!)

Idom είπε...

@ Αόρατη Μελάνη

Μα όχι! Τι λέτε;
Σίγουρα με περνάτε για κάποιον άλλο. Κάποιον παλιό μαθητή σας, ίσως;

Ρεμάλι πάντως μπορώ να γίνω και μόνος μου. Τι νομίζετε;!

Idom

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή, καλή αρχή. Ήταν έκπληξη
αν και υποθέτω ήταν μόνο ζήτημα χρόνου. Πως και δεν μου το ανέφερες
ποτέ?

Λ

Idom είπε...

@ Λ.

Καλώς όρισες στο τσαρδί! (Και μην φύγεις, έτσι!;)
Όπως μάλλον μαντεύεις οι θαυμαστές μου δεν άντεχαν άλλο να περιμένουν. Σούρθηκα πίσω από την απαίτησή τους για "ιστολόγιο εδώ και τώρα!".
Ήταν όλα τόσο ξαφνικά (sic)!

Idom

Ανώνυμος είπε...

Τί μια μέρα, τί ενας (ή και παραπανω) μηνας μετα... (Και) εγώ πάντως εύχομαι καλές αναρτήσεις!

Το καλωσόρισμά σου βέβαια (και το περί 5ετους πρότζεκτ) μου θύμισε ένα ανέκδοτο με κάποιο αφεντικό και το σκύλο του και.... τέλος πάντων το ανέκδοτο τελειώνει με τον σκύλο να επιτίθεται (εν μέσω χασμουρητών και γενικότερης οκνηρίας) γαυγίζοντας: "Γααβ, Γααααααβ, Γααααααααβ".

Από την άλλη, όπως μου είχε πεί και κάποιος φίλος: "Οι πυραμίδες δεν χτίζονται σε μια μέρα..."

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και στο δικό σας και σε άλλα ιστολόγια υπάρχει αυτή η λεκτική επαλήθευση. Δεν καταλαβαίνω τί ρόλο "βαράει". Δηλαδή αν δεν εμφανίζεται στην οθόνη μου το σωστό, τι σημαίνει αυτό για τον υπολογιστή μου? Και βέβαια, σιγά μην σταματήσει αυτό κάποιον "χάκερ" από το να σας απαντήσει ούτως ή άλλως. Μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό: ΜΟΥΦΑ. Το σχόλιο σας παρακαλώ!

Ο "Δ.Χ/Ι.Χ"

Idom είπε...

Αγαπητέ ΔΧ/ΙΧ!

Το ξέρω το ανέκδοτο, πολύ καλο!
Σοφός ο φίλος σας (με τις πυραμίδες).

Η λεκτική επαλήθευση σταματάει το auto-hacking, δηλαδή τις αυτόματες "μηχανές" (προγράμματα) αναζήτησης, που προσπαθούν να εισβάλουν μαζικά σε πολλά blogs (χωρίς να ενδιαφέρονται οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτές τις μηχανές, ποια θα είναι τα blogs). Οι μηχανές δεν μπορούν να διαβάσουν αυτά τα "ζωγραφιστά" γράμματα και έτσι δεν μπορούν να προχωρήσουν στο άθλιο έργο τους.
Εννοείται βέβαια ότι αν κάποιος hacker θέλει να εισβάλει σε συγκεκριμένο ιστολόγιο, το κάνει manually χωρίς η λεκτική επαλήθευση να μπορεί να τον σταματήσει.
Από όσο ξέρω το μέτρο έχει επιτυχία. Παρόμοιο είναι το μέτρο όπου σε ιστοσελίδες που οι χρήστες θέλουν να αναγράφουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση δεν γράφουν

kostas@kolopetinitsa.xr
αλλά
kostas at kolopetinitsa.xr
ή
kostas papaki kolopetinitsa.xr

ώστε οι αυτόματες μηχανές που ψαρεύουν ηλεκτρ. διευθύνσεις να μην μπορούν να το αναγνωρίζουν ως διεύθυνση.

Idom

Idom είπε...

Α, και ευχαριστώ για την ευχή!

Αυτόν τον καιρό είμαι λείαν απασχολημένος σε άλλα projects και δεν γράφω, από καιρό εις καιρό όμως να με επισκέπτεστε, γιατί κάποτε θα βάλω πολλά πολλά posts εξαιρετικής ποιότητας!

Idom