Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κίνηση ματ από την Κυβέρνηση

.

Εξαιρετική επιτυχία με πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις είχε η απαγόρευση των κουκούλων από την κυβέρνηση. Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο μέσος Έλληνας έχει στην γκαρνταρόμπα του 2,6 ενδύματα με κουκούλα (παλτά, φούτερ, αδιάβροχα, γυμναστικές φόρμες, στολές κατάδυσης, μπουφάν, νιτσεράδες...), στα οποία φυσικά πρέπει να γίνει επέμβαση αφαίρεσης κουκούλας για να εναρμονιστούν με την νέα νομοθεσία.
Το επάγγελμα των κοπτοραπτούδων γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη. Από 100 κουκούλες ανά κοπτοραπτού δημιουργούνται 260000 θέσεις εργασίας. Ήδη από το πρωί στίφη πρώην άνεργων κοπτοραπτριών / μεταποιητών ενδυμάτων συρρέει στις σχετικές βιοτεχνίες, ενώ πούλμαν με Βουλγάρες και Φυρομέζες κοπτοραπτούδες περιμένουν στα σύνορα άδειες διέλευσης. Άνθηση γνωρίζει και το εμπόριο ραπτομηχανών, φασοπλακοραφών και η ενοικίαση άδειων χώρων και παραπηγμάτων.
Σε άμεση ανταπόκριση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επαναφέρει τον θεσμό τού ΕλΚεΠα για ταχεία προγράμματα κατάρτισης στα σχετικά επαγγέλματα.

Αποσβολωμένος από την ιδιοφυή ιδέα, ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκερ έσκισε τα Νόμπελ του και παρακάλεσε τον πρωθυπουργό να μεσιτέψει να τον αφήσουν να εργασθεί άμισθος στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μαρκογιαννέψει τις τεχνικές του.

.

4 σχόλια:

Β. είπε...

Όχι Κρούγκερ, Κρούγκμαν. (Κατά τον υφυπουργό κ. Μπούρα πρόκειται περί κυρίας Κρούγκμαν, αλλά μην επιτείνεις κι εσύ τη σύγχιση).

Ο Φρέντυ Κρούγκερ ήταν χαρακτήρας σε ταινίες τρόμου.

Idom είπε...

Ναι, βρε Β. μου, τα ξέρω όλα αυτά.
Αλλά σκέφτηκα ότι είναι άδικο να χρησιμοποιήσω το όνομα αυτού τού ανθρώπου που δεν φταίει σε τίποτα (μάλλον...).
Έτσι θόλωσα λίγο τα νερά, ξέροντας ότι το ευρύ αναγνωστικό κοινό θα καταλάβει την διακριτικότητά μου!...

Idom

Αόρατη Μελάνη είπε...

κατά τα άλλα, μας λες ότι γράφεις το διδακτορικό σου...

Idom είπε...

@ A.M.

Δεν φαντάζεσαι Μελάνη μου τι μπορεί να λέει κανείς μέσα σε ένα blog...

Να σού πέφτουν οι κουκούλες!...

Idom