Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Οι πρώτες επιτυχίες τού Σώματος Δίωξης Κουκουλοφόρων

.


Ως καρπό τής επιμονής, τής αθροιστικής εμπειρίας και τής υψηλής κατάρτισης, χαρακτήρισε ο επικεφαλής τού σώματος τής Δίωξης Κουκολοφόρων, την σύλληψη τού Άγιου Βασίλη από το Σώμα.

Στις διαμαρτυρίες ανθρωπιστικών και θρησκευτικών οργανώσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός απάντησε "Ο νόμος ισχύει και εφαρμόζεται το ίδιο για όλους".


Παρ' όλα αυτά, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέρευσε η φήμη ότι μελετάται ειδική τροπολογία που θα επιτρέπει στους πολίτες να κουκουλοφορούν αυστηρά κατ' ιδίαν στον ιδιωτικό τους χώρο. "Οπωσδήποτε όμως, τέτοια συμπεριφορά θα θεωρείται αποκλίνουσα", σχολίασε με νόημα ο Νομάρχης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άγιος Βασίλης συνελήφθη σε δημόσιο χώρο, μέρα μεσημέρι, και νομικοί κύκλοι λένε ότι το μόνο ελαφρυντικό που θα σταθεί στη δίκη θα είναι ο σχετικά έντιμος πρότερος βίος του.


Ανησυχία όμως παρατηρείται στο Υπουργείο Εμπορίου. "Η σύλληψη αυτή μπορεί να αποδειχθεί θρυαλλίδα για τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες που κινούνται στο χώρο τού παιχνιδιού στα επόμενα Χριστούγεννα", λένε η αρμόδιοι.




Στιγμιότυπο από την σύλληψη, στη διεύθυνση
http://farm1.static.flickr.com/143/331001451_bb2c2ee412.jpg


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: