Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Οι 7 κουκουλοφόροι και η Μαριέττα-Φάνη-Χιονάτη

.

Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη στο κτίσιμο του χαρακτήρα των αυριανών πολιτών, προετοίμασε και τυπώνει το παρακάτω διδακτικό παραμύθι που θα διανεμυθεί στους μαθητές τής β’ δημοτικού πριν τις διακοπές τού Πάσχα.

«
Μια φορά και έναν καιρό, σε μία μακρινή χώρα υπήρχε μία συμμορία 7 κουκουλοφόρων. Οι κουκουλοφόροι ζούσαν κρυμμένοι βαθιά μέσα το δάσος των προάστιων και καμώνονταν ότι είναι Οικολόγοι. Κάθε πρωί φορούσαν τις κουκούλες τους, έπαιρναν λοστούς και αξίνες και από μυστικά μονοπάτια έφταναν στο κέντρο τής πόλης και τα έκαναν λαμπόγυαλο.


Μόλις το έμαθε αυτό ο Άρχοντας τής χώρας, θύμωσε πολύ και διέταξε τους φρουρούς του να πάνε να συλλάβουν την τρομερή συμμορία. Οι φρουροί πράγματι τους συνέλαβαν και τους πήγαν στους δικαστές να τους δικάσουν.

Όμως ο Άρχοντας τής χώρας ήταν καλός και ήθελε να συγχωρεί ακόμα και τους πιο τρομερούς κακούργους και να τους φέρνει στον ίσιο δρόμο. Φυσικά έτσι ήταν και οι δικαστές. Αντί λοιπόν, να ρίξουν τους κουκουλοφόρους στο πιο βαθύ μπουντρούμι, τους έβαλαν σε μία ωραία φυλακή με ανοιχτωσιά και έστειλαν την σοφή κοινωνική λειτουργό Μαριέττα-Φάνη-Χιονάτη να τους δείξει τα λάθη τους και να τους κάνει χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία.





Η Μαριέττα-Φάνη-Χιονάτη ήταν τόσο καλή που είπε να μην τους πάρουν τις κουκούλες, αλλά να περιμένουν μέχρι οι ίδιοι οι κουκουλοφόροι να μετανιώσουν και να τις πετάξουν μόνοι τους. Τους δίδασκε λοιπόν γλυκά και μόνο όταν εκείνοι ήταν πολύ άταχτοι τους μάλωνε.







Όμως πού να καταλάβουν οι λούμπεν κουκουλοφόροι από τέτοια; Καμώθηκαν ότι ακούνε την Μαριέττα-Φάνη-Χιονάτη και για να την ξεγελάσουν την κάλεσαν σε μία γιορτή δήθεν για την απεξάρτησή τους από τις κουκούλες. Εκεί, στην αρχή διασκέδασαν όλοι μαζί,










αλλά μετά έβαλαν στο ρυζόγαλο της Μαριέττας-Φάνης-Χιονάτης λυτικό κοκταίηλ (2 μέρη Largactil, 1 μέρος Stedon, μία πρέζα κοπανισμένοι σπόροι κισσού, ένα σφηνάκι βότκα Stolisnaya) και εκείνη έπεσε σε βαθύ ύπνο.




Τότε λοιπόν ολόκληρη η συμμορία το έσκασε.


Όταν το έμαθε ο Άρχοντας έγινε βαπόρι. Αμέσως έβαλε τους τελάληδες να πουν ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και έστειλε το ειδικό Σώμα Δίωξης Κουκουλοφόρων να πιάσει τους πανούργους κακοποιούς για να τους τιμωρήσει όπως τους άξιζε.
Το Σώμα Δίωξης Κουκουλοφόρων καταδίωξε την συμμορία και την περικύκλωσε σε ένα ξέφωτο. Εκείνοι έντρομοι είδαν τους ανθρώπους τού Νόμου και κατάλαβαν ότι αυτήν τη φορά τα μαχαίρι θα έφτανε στο κόκαλο.


Αταλάντευτα...
»

Την συνέχεια δεν είναι σωστό να την αποκαλύψουμε. Θα την μάθετε μόλις εκδοθεί το βιβλίο!

Η εικονογράφηση τού παραμυθιού έγινε με την συνεργασία των sites:

Το ίδιο παραμύθι, με προσαρμοσμένο γλωσσικό αίσθημα και σχέδια τού Milo Manara θα διανεμηθεί στις τάξεις τού λυκείου.


.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ιδώμα μου, τι είναι αυτά που λέτε? Πώς διασύρετε έτσι το άσπιλο ώσπερ λευκή χιων ονοματάκι μου?

Ουδέποτε είχα σχέσεις με κουκουλοφόρους, εγώ! Μην κοιτάτε που η κακιά μητρικά μου θέλησε να με διαβάλει, και από τότε κυκλοφορούν φήμες για τις συναναστροφές μου με ύποπτα άτομα του υποκόσμου και για τη δράση μου ως διπλού πράκτορος!

Φασκελοκουκούλωσ' τα...

ο όγδοος νάνος είπε...

Αδέλφια μας διαβάλουν και μας γελοιοποιούν! Διαστρεβλώνουν ξεδιάντροπα την αλήθεια! Η προβοκάτσια δεν θα περάσει!

Φωτιά στο παλάτι!

Idom είπε...

Μα όχι, βρε παιδιά μου, μην το στραβοπαίρνετε!

Είναι τιμή και καμάρι σας να διδάσκετε, μέσα από τα παραμύθια σας, ανώτερα ήθη στην νεολαία. Άλλωστε αυτό δεν κάνατε πάντα;

Idom